Трябва ли ни заснемане на подготовката?

Сватбена фотография в град Монтана, къща за гости

На почти всяка среща със сватбени двойки основния въпрос на дневен ред винаги е "Трябва ли ни заснемане на подготовката?" или просто младоженците директно заявяват, че не им трябва заснемане на подготовката. Това е един изключително важен въпрос и през очите на бъдещите младоженци няма никакъв смисъл да се заснема начина на гримиране или обличане, но през очите на професионалния сватбен фотограф това е критично важен момент за крайния продукт, който ще бъде предоставен на двойката, а впоследствие на цялото семейство, близки и приятели. Но защо ? Има две основни причини, поради които заснемането на подготовката на младоженците не трябва да е избирателно, а задължително.

1. Сработване

Eдна от основните причини за заснемане на подготовката е за да може да се отпуснете пред обектива. За да се получат възможно най-естествените снимки в хода на деня двойката трябва да се отпусне пред обектива и да свикне с човека. Именно подготовката на булката и младоженеца полага основите за едно доверие и спокойствие през целия ден.

magda nikolay svatba selo govedarci venchavka 9

Повече информация за сватбената фотография и начина ми на работа може да намерите тук. Сватбените пакети може да разгледате чрез страница Цени и услуги.

2. Разказване на история

Всичко в сватбената фотография е трябва да помага именно за разказването на историята. При заснемането на подготовката не се заснема само самия процес на подготовката като грим, прическа, бръснене и т.н., но и детайли водещи към кулминацията на цялото събитие - заветното ДА. Заснемат се малки подаръчета, които двойката са си разменили, стари снимки от първата среща, романтични послания и естествено емоцията и вълнението преди самата церемония. Например на последната сватба, която заснех булката имаше плюшени играчки от детството си, които имаха сантиментална стойност за нея. Баща й дойде по-късно и беше човека, който й помогна с малките детайли по роклята, а заека на двойката гризеше усърдно една хавлия. Всички тези малки неща изграждат предисторията на събитието. Представете си, че решавате да гледате филм, който няма никаква предистория и започва от средата...това ще бъде един много лош филм - същото е и когато се пропусне заснемането на подготовката.

Подготовка на младоженците Иван и Деница в град Вършец, подготовка на булката

Ако имате въпроси по темата оставам на разположение за вас. Можете да се свържете с мен чрез всички упоменати начини на страница "Контакти". Ако желаете да разберете повече за начина ми на работа, то може да посетите страницата ми с детайли за Сватбена фотография. Ценоразписът за всички сватбени пакети може да намерите тук.

Цяла сватба