За мен

И светлината свети в тъмнината, а тъмнината не я обхвана.
Йоан 1:5

Минало и настояще

Спомням си, че имах интерес към фотографията когато бях на около 13 години. Бях на един лагер и майка ми ми беше дала един стар лентов апарат(тогава дигиталните не бяха толкова разпространени). До колкото си спомням бях изхарчил доста лента и бях заснел доста хора, просто за удоволствието от това да снимам. Впоследствие този интерес прерастна в нещо повече когато завърших гимназията през 2010г. Тогава нямах никакви пари, като повечето млади хора, които завършват училище и си взех първия ми апарат Никон Д90 + 18-105 обектив на изплащане за 1600лв. Най-креативните ми години във фотографията бяха именно с него. Първите няколко месеца не снимах за пари, но за удоволствие. Естествено исках нещо по-сериозно и след около 3 години си купих професионална техника, отново Никон. Впоследствие снимах доста сватби, събития, балове, детски фотосесии и семейни фотосесии. За да мога да достигна нивото на което съм в момента трябваше не просто добра техника и талант, но и усърдна работа. Следях всеки един по-известен професионален фотограф, гледах стотици туториъли и бях на курс по обработка и дизайн. В настоящето снимам на свободна практика за най-разнообрази клиенти, като винаги мога да добавя още един (wink, wink). Може да разгледате работата ми като сватбен фотограф в София и да се запознаете по-детайлно с информацията.

Публикации

Като фотограф съм снимал за няколко списания и големи компании. Имах привилегията да снимам хора като министърката на земеделието, председателите на европейския фонд за България, шефът на Вайбър за Балканския полуостров и още много. Ако търсите сватбен фотограф в София и цени , то може да ги разгледате от тази страница.

По-лично

Преминавайки през доста натоварващо детство, през 2010г. разбрах, че този живот няма никакъв смисъл ако е просто да си живеем и да си градим кариера. Фотографията е нищо, университета е нищо и целите ми не са нищо ако не живея за нещо по-голямо. До този момент от живота си изпитвах само съмнение, болка и разочарование. За мен бе нещо забавно да се напивам, да оглеждам момичета и да се държа като пълен простак. Всъщност това ме правеше от "готините" в моите си очи. Тогава в себе си усетих, че трябва да се върна към едното място, на което съм изпитвал дори и малка радост като малък. Това бе църквата. Реших да отида в ЕПЦ Подуяне. Тогава открих Исус Христос, как Той бе поел цялото наказание за всичко най-ужасно, което съм направил в живота си. Той ми даде радост и надежда. Може да мислиш, че Исус е измислена личност или че Библията е изтъркана и променяна, т.е. недостоверна. Тук съм за да ти кажа, че няма нищо по-далечно на истината от това. Ако Библията не е истина, то и Цезар не е съществувал, защото Библията е много по-доказана, отколкото който и да е било исторически документ от онова време. Но ако не вярваш, че това е Слово, дадено от Бога, то те насърчавам - не губиш нищо ако пробваш и се увериш сам :) Ако желаете да разгледате спецификите на семейна фотосесия в София, то кликнете тук.

Сватбен фотограф Ивайло Иванов

Отзиви от моите клиенти

5 звезди от над 70 клиента! Прочетете още ревюта от Google и Facebook.

С какво се занимавам

"Целта е човек да умре млад...на стари години!"

Фотограф Ивайло Иванов автопортрет софтбокс планина Витоша

Фотография

Основният ми фокус е фотографията и всичко свързано с нея.

Колоездене

Макар да съм шофьор, основното ми превозно средство, без значение зиме или лете, е колелото.

Семейство

Семейството ми стои на първо място. Имам малък прекрасен син и невероятна съпруга.

Дизайн

Дизайнът е част от ежедневието ми вече близко 2 години, като понякога обичам да вплитам фотографията с дизайн. Също така изготвям професионално дизайн на банери, флайери, плакати, обложки и др. (това включва и предпечатна подготовка)