Как да се чувствате добре със своя сватбен фотограф

Комфорт със сватбения фотограф

Ако някога сте заставали пред камера, то знаете, че за повечето хора това е едно неловко чувство, а какво остава, когато от теб се изисква да си главното действащо лице. Не само главното действащо лице, то трябва да се сработиш с един човек, който почти не познаваш. Как да се държиш с него, какво да очакваш от него, как да комуникираш с него и то цял ден! Това е нещо напълно нормално! Та кога сме се чувствали добре, в присъствието на човек, с който сме се запознали току що и сме останали само в неговата компания. За повечето хора това са най-ужасните и неловки минути от живота им, които изглеждат като цяла вечност. Особено когато всички теми за разговор са изчерпани или човека срещу нас е резервиран.

Алекс и Корина Сватбен фотограф

Замисляли ли сте се, докато организирате своя сватбен ден, че фотографа и видеографа са единствените хора, които(най-вероятно) не познавате и ще бъдат неотлъчно до вас през целия ден от началото до края ? Вашия DJ няма да е с вас през целия ден, нито сватбената агенция, нито свещенослужителя, нито хората от обредната зала, но с вас ще има само хора, които познавате.

Изборът на фотограф за сватба не е само до това дали снима добре, а също така дали сватбената двойка си пасва с професионалиста срещу тях.

Веднъж докато разговарях с една сватбена двойка и те ми казаха „виж, много харесваме стила ти, но бихме искали да те запазим за нашата дата, защото се чувстваме комфортно с теб“. Това трябва да са двете основни отправни точки при всяка една двойка, когато избират една от най-важните роли в цялата сватба – добра фотография + добро настроение и взаимоотношение. Ето защо бих искал да ви представя 5 начина, чрез които да опознаете своя сватбен фотограф, за да се чувствате добре в негово присъствие в деня на сватбата.

Подготовка на младоженеца

1. Предварителна среща със сватбения фотограф

Попринцип на предварителните срещи се изясняват детайли около сватбения ден, какво получават младоженците, избирайки конкретния професионалист и т.н., но едно от нещата, които задължително правя на срещите си е опознаването. Разказвам накратко за себе си и се старая да бъда максимално откровен и искрен и това е един начин за да може двете страни да се опознаят и сработят по-бързо.

2. Направете си годежна фотосесия

Годежната фотосесия отново е един прекрасен начин да опознаете своя сватбен фотограф – стила и начина на работа, отношението, настроението и още много. Годежната фотосесия е истинското начало на сватбеното заснемане, предисторията на всичко. Накрая ще видите как вашия фотограф за сватба се справя в реална обстановка и какво е отношението му по време на заснемането.

Може да разгледате цените за сватбена фотография и видеография от тук.

3. Резервирайте го за друго семейно събитие

Отново, най-добрия начин за сработване и опознаване е когато взаимоотношенията не са еднодневни, но имат предишна история. Имам клиенти, които са разчитали на мен за своята абсолвентска фотосесия, рожден ден, а впоследствие и сватба и доверието и комфорта са много по-големи в такива случаи.

4. Направете си предстватбена фотосесия.

Ако искате да разберете повече за предсватбените и следсватбените фотосесии, то може да прочетете повече в статията „7 основни съвета за по-добра сватбена фотография“.

Пред-сватбена фотосесия

Може да разгледате цените за сватбена фотография и видеография от тук.
Ако желаете да се свържете с мен, може да го направите чрезконтактната форма.

5. Потърсете локации за фотосесия заедно

Повече време заедно винаги съдейства за по-добро взаимодействие и комфорт впоследствие. Като сватбен фотограф е най-лесно да представя на сватбената двойка 10 различни локации за фотосесия на срещата или пък сам да помисля за това кое е най-подходящото място взависимост от маршрута на сватбения ден, но това няма да съдейства за по-голямо доверие помежду ни. Можем заедно да минем през няколко локации и да дискутираме какво би било най-подходящо за вас.

Може да разгледате цените за сватбена фотография и видеография от тук.
Ако желаете да се свържете с мен за въпроси може да го направите от тук.
Към началото
или прочетете друга статия.

Leave a comment