Ето как Коронавирусът ще повлияе на вашата сватба

коронавирус сватбен фотограф

Може би е много рано да се правят каквито и да е било заключения за цялата ситуация с коронавируса, но като сватбен фотограф, който познава своите двойки, вероятно вие сте започнали да се подготвяте от рано за вашата сватба. Все пак говорим за организация на събитие с над 80 човека в едно помещение за цял ден. Ако сте планирали сватба с до 20 човека, то тази кратка статия може би не е за вас. Но ако сте планирали вашата сватба с повече гости, то може би трябва да имате предвид следните неща:

Ето какво знаем до този момент:
Коронавирусът се разраства по-бързо от очакваното, макар и взетите мерки.
Ваксината за коронавируса ще бъде готова след 12 до 18 месеца.
Сватби ще бъдат отменяни.
Сватбената индустрия ще бъде афектирана дълбоко.

Коронавирус сватбена фотография
Коронавирус сватбена фотография

Индустрията на фотографията ще бъде дълбоко афектирана от всяка една страна – спортните събития са отменяни по целия свят, производителите на фотографска техника забавят доставката и производството на нови фотоапарати и обективи, а сватбената индустрия не изостава по назад. Много ресторанти взимат всевъзможни мерки за дезинфекция, а други директно отказват вече направената резервация от младоженците. Възможно е също така и рестрикции в ритуалните зали за повече хора.

Днес, 13.03.2020г. бе обявено извънредно положение в България заради коронавируса и разпространението му.

Както младоженци и професионалисти в тази сфера какво можем да направим за ситуацията с коронавируса ?

На първо място: Трябва да се пазим здрави.

Нашето лично здраве е по-важно от всякакъв вид събитие, независимо какви пари можем да изгубим, независимо, че събитието може би ще трябва да бъде отложени. Личното здраве е най-важно. Не можеш да направиш хубаво сватбено събитие ако си болна/болен или…по-лошо.

Коронавирус сватбена индустрия

На второ място: Не трябва да се паникьосваме

Паниката е най-лошия враг на човека, тъй като подтиква човека да взема прибързани и необмислени решения. Не взимайте решения за вашия специален ден прибързано. Дайте си още седмица, две за да обмислите всичките възможни аспекти. След това се свържете с всички, които сте резервирали за вашия специален ден за да обсъдите създалата се ситуация.

Може да видите останалата част от моята фотографска работа: Фотограф за абитуриентски бал, Семейни фотосесии в София, Детски фотосесии, фотограф за кръщене,

От сватбена фотография Ивайло Иванов гарантираме, че вашата дата е запазена и капарирана според подписаната уговорка. Ако решите да преместите своята дата за 2021, то ние автоматично ще запазим тази дата за вас. Вече имаме отменени събития поради вируса, но запазваме ангажимента за събитието, независимо от датата.

На трето място: Да използваме създалата се ситуация за покупка на сватбени артикули.

В момента вече се говори и за рецесия на икономиката, което хем е добре, хем е зле. Този момент може да бъде употребен за закупуване на рокли, костюми, злато и всичко свързано с вашия ден, така че да спестите.

Leave a comment