6 идеи за подготовката на младоженците

подготовка за сватбата

Ако не сте били част от шаферския клан до сега, то вероятно само сте чували за какво иде реч при подготовка за сватба . И сега може би вие сте булка и бихте искали да си набавите идея за това как да станат нещата по най-безболезнения начин. Като професионален фотограф съм имал възможността да бъда част от множество подготовки на младоженците, ето защо реших да споделя опита си с вас – добър и лош. В тази статия ще засегнем 6 идеи, които може да приложите за да улесните живота си в деня на сватбата. Тъй като подготовката на един младоженец изисква доста по-малко усилия, отколкото тази на булката, то много по-малко неща биха могли да се объркат. Именно затова избрах 5 основни съвета[идеи], които са отправени към булката и само един единствен съвет към младоженците.

Едно от най-важните неща, за които младоженците често не мислят и не взимат предвид е спокойствието, което е нужно да цари във всеки един етап от деня. Ако младоженците не са спокойни, то това няма да бъде запаметено като един страхотен ден, в който са били с приятели и познати и са отпразнували най-големия ден в живота си. Ще бъде просто един ден, който биха искали да свърши по-бързо. Защо да правите огромна организация и да дадете хиляди за един ден, който ще ви е страшно напрегнат и ще искате просто да отмине възможно най-бързо ? Ето защо всички долупосочени идеи са с цел да внесат спокойствие в деня на сватбата, така че вие, младоженците, да му се насладите максимално. Една подготовка за сватба определя целия ден, още повече може да определи и настроението на цялата сватба.

Ако желаете да научите за Сватбената фотография в София и страната и начина ми на работа , то може да се запознаете от тук.

1. Подготовка за сватба : Планирайте часовете на сватбата, според най-удобния час за подготовката ви 

За да сте спокойни, планирайте часовете за сватбата според това на ВАС как ви е удобно, а не на ресторанта, гримьора, фотографа, гостите и т.н. Не се съобразявайте с удобството на хората, а с вашето, защото това е вашия сватбен ден. Като цяло една стандартна подготовка на младоженците продължава около 3 часа, като тези 3 часа са за булката, а младоженеца се подготвя за не повече от 30 минути. В тази подготовка влизат и снимки, които трябва да бъдат направени от фотографа с цел „storytelling“. Планирайте нещата така че да се наспите до към 8,9 сутринта, да пиете едно кафе, да закусите нещо(изключително важно!) и чак тогава да започнете с подготовката. Нагласете всичко според часа, от който започва подготовката на булката.

Подготовка на булката

2. Подготовка за сватба : Колкото по-малко хора, толкова по-добре

На подготовката за вашия сватбен ден не канете всичките си приятелки и приятели, шафери и шаферки за да бъдат с вас. Практиката показва, че колкото повече хора се съберат, толкова повече напрежение се създава. Нека до вас да бъдат максимум 5 човека, в които са включени фотограф, гримьор и фризьор. Също така е добре докато вие се подготвяте в стаята да бъдат само най-необходимите хора, т.е. гримьора няма място в стаята докато ви се прави прическата. С две думи най-добре е до вас да бъдат максимум 2-3 човека от вашите приятели, с които да се чувствате най-спокойни.

Може да разгледате цените за сватбена фотография и видеография от тук

3. Подготовка на булката : Нека всички да дойдат при вас

Много булки тичат сутрин рано назад-напред за да отидат на гримьор и фризьор или пък да вземат някой друг детайл за сватбата. Нека фризьора и гримьора да дойдат на адреса, на който се намирате. Така ще си спестите доста главоболия. Ако пък трябва да се вземе някой друг детайл за сватбата, то най-добре е да поверите тази задача на ваш близък още преди самия ден, за да не го мислите тогава, когато трябва да сте спокойни.

Подготовка за сватба

4. Подготовка на младоженеца : Пази нервите си!

Стартът е най-важен! Много е важно как се стартира един ден, особено този на сватбата, ето защо е важно да се пазят нервите. До колкото е възможно младоженеца трябва да пази своите нерви и да се абстрахира от всичко, което би могло да го изнерви. Това изнервяне ще се препредаде на булката, а ако и булката се изнерви тогава става лошо. Младоженецът има достатъчно време за да пие едно кафе, да се събуди, даже да изиграе и една фифа. Още един съвет при подготовка на младоженеца : Нека да яде преди да е облякъл костюма си за да намали до минимум възможността да го изцапа или измачка. След като го облече да бъде изключително внимателен когато хапва нещо или се хидратира с някоя напитка.

Подготовка на младоженеца

5. Подготовка за сватба : Изберете най-подходящото място за подготовката си

Първото най-важно нещо и огромен плюс при възможност е булката и младоженеца да бъдат на отделни места. Някои се подготвят в домовете на родителите си, други се подготвят в различни стаи на хотела, в който ще е празненството, но в крайна сметка най-важно е спокойствието и уюта. Това спокойствие би било трудно за постигане ако се намирате на едно и също място, когато се подготвяте за сватбата.

6. Подготовка за сватба : Направете всичко преди самия ден

Обикновенно това, което се случва е, че в последния момент младоженците мислят и бързат за неща, за които са се сетили в последния момент. До колкото е възможно свършете всичко преди сватбата до най-малките детайли. Ако има неща, които няма как да бъдат свършени в друг ден, като посрещане на гости от аерогарата или закупуване на цветя за украсата, то възложете тези задачи на близки хора известно време преди сватбения си ден, за да можете да се подготвите на спокойствие. Изберете доверени хора, които не е нужно да следите дали са свършили това, за което сте ги помолили. С две думи – хора на които не е нужно да звъните, проверявате и мислите.

Ако се чудите с какви игри да разчупите обстановката на сватбеното парти, то може да прочетете моята статия за сватбени игри и как да отпуснем своите гости.

7. БОНУС! Подготовка за сватба : Граждански брак в отделен ден

Колкото по-малко неща имате за вършете в деня на сватбата, толкова по-добре. Ето защо една добра идея и често срещана практика при младоженците, които съм снимал е гражданския брак да се извърши в деня преди сватбата или като цяло просто в отделен ден. Естествено на тази церемония ще присъстват само кумовете и най-близките ви хора(най-близките от най-близките). Така няма да е нужно да се притеснявате при своята подготовка в сватбения ден за това, че няма да ви стигне времето или че някой ще закъснее.

Разгледайте статията за всички ритуални зали в София в снимки, за да изберете най-подходящата за вашия сватбен момент.

Ако тази статия ви е помогнала, то може да разгледате останалата част от моя блог или да се запознаете с моя стил при сватбена фотография, също така може да разгледате цените за сватбена фотография и видеография. Харесате моята фейсбук страница или инстаграм профил за да видите още от моята работа.

Leave a comment