Ритуални зали в София [СНИМКИ]

Банер за статия Ритуални зали в София

Рутуални зали в София / Обредни зали в София

Всяка сватбена двойка трябва да премине през това – граждански брак пред република България и избора на някоя от Ритуални зали в София ( Обредни зали в София ). За някой това е просто формалност, но за други значи много повече. Независимо от това какво е отношението ви към гражданския брак, наблюдавайки като професионален фотограф различни двойки, искате всичко да ви е най-красиво и най-хубаво, най-изпипано и най-пищно. Ето защо коя от Ритуални зали в София да изберете е много важно решение. В тази статия описвам няколко аспекта на въпросните Ритуални зали, като бих искал да почнем с това къде става записването за граждански брак ?

Мога ли да се запиша за граждански брак във всяка от Ритуални зали в София ?

Отговорът е не. Когато отидох в желаната от мен обредна зала в София веднага ме укориха, казвайки, че записването за граждански брак става само на едно място в София и това е обредна зала „Оборище“. Именно в тази зала се подвизава по-голямата част от администрацията, свързана с гражданския брак в София. Тази ритуална зала в София се намира на улица „Кракра“ 2А, точно до Първа Английска гимназия и на една крачка разстояние от парк Заимов.

Какви са необходимите документи за резервиране на една от Обредни зали в София ?

Необходимите документи, които трябва да носите в обредна зала „Оборище“ са следните:

  • Валидни документи за самоличност на младоженците.
  • Медицински свидетелства
  • Попълнен формуляр с данните на младоженците и кумовете(Лични карти, егн и т.н.)
  • Пари (Гражданският брак може да бъде напълно безплатен, стига да не искате церемония, снимки и тн. Ако желате церемония и разрешение за снимки в обредната зала, то ще са ви необходими около 60лв.)
  • Повече относно Сватбената фотография може да разберете от тук

Именно когато подавате документите си ще имате възможността да изявите и желанието си за резервация на една от Обредни зали в София . Нещото, което е важно да уточня още сега: Работното време на всички Шест Ритуални зали в София е от Понеделник до Събота, с изключение на Обредна зала „Триадица“, която работи и в Неделя. Затова ако планирате вашата сватба и подписване в Неделния ден, то единствената ви опция е зала Триадица. Ако се нуждаете от професионален сватбен фотограф за вашата сватба, то може да прегледате пакетните цени от тук.

Всички Обредни зали в София в снимки

Обредна зала „Средец“

Като професионален сватбен фотограф, минавайки по няколко пъти годишно през всичките зали, моята любима зала, в която беше и подписването на моят граждански брак, е Обредна зала „Средец“. Намира се на ул.“Леге“ 4 на 2ри етаж в близост до Министерския Съвет и Президентството на република България.  Достатъчно голяма е за да побере около 70-тина човека, много светла, реновирана и с голямо предверие. Опциите за фотография също са доста, тъй като се намира в центъра на София. Голямият минус тук е, че паркирането е по-трудно, пък и зоната е Синя. Случвало ми се е младоженците да закъсняват с 20 минути за Обредната зала, защото не могат да си намерят парко място. Ето защо може би е добре да тръгнете по-рано с 1 на ум.

Обредни зали в София Обредна зала Сререц

 

 

Ритуални зали в София Обредна зала Сререц

Обредна зала „Красно село“

Залата се намира на адрес бул.Цар Борис III, номер 41 на 2ри етаж. Макар и с леко комунистически нюанси залата е много удобна както и да я погледнем, може би е най-удобната от всички Ритуални зали в София . Голяма е, като може да побере до 150 гости, няма зона и паркирането е лесно, тъй като има паркинг отпред и отзад. Самата зала не е най-любимото място за снимки на фотографите, тъй като тавана е висок и не отразява светлината правилно за да се получат наистина много привлекателни снимки. От друга страна отпред има парк за фотосесия след сключването на гражданския брак, който е подържан и много стилен.  Ако желаете да си направите семейна фотосесия, то може да се запознаете с детайлите от тук

Обредна зала Красно Село

 

Обредна зала „Триадица“

Отново с комунистически нюанси, но този път в по-голяма степен, Обредна зала „Триадица“ е най-централната ритуална зала в София. Както и в зала „Средец“, да си намериш парко място е изключително трудно, тъй като залата се намира на прословутата централна улица „Витоша“(по-позната като Витошка). Точният адрес е бул.“Витоша“ номер 15(точно след Макдоналдс). Освен че залата е тъмна, с определени орнаменти от миналото, паркомястото е блян и като отношение екипа на залата не е от най-отзивчивите и милите, какво би ви накарало да изберете тази зала ? Главният плюс на зала „Триадица“ е, че всред всички Обредни зали в София , тя е единствената, която работи и в Неделя. Други плюсове включват, че отвън има достатъчно места за креативни фотосесии и ако ресторанта ви е централен, то значи, че няма да сте далеч от него.

Зала Триадица Обредни зали в София 2 Зала Триадица Обредни зали в София Зала Триадица Ритуални зали в София

Реновирана Обредна зала „Оборище“

Изненадата за Ритуални зали в София през 2019 бе именно централната административна зала „Оборище“, която е реновирана и от стара подтискаща обстановка е обновена до неузнаваемост. Залата се намира на ул.“Кракра“ 2А и е мястото, на което бихте отишли за да подадете документи за гражданския си брак. Като цяло мястото новата зала е изключително красива и удобна за снимки, екипа на залата е уникално дружелюбен и мил. Също така мястото е удобно за снимки и извън самата зала, тъй като парк „Заимов“ е изключително близко, Хрампаметник „Александър Невски“ е на 5 минути пеша, а ЖП Гара „Подуяне“ е на 10 минути – има креативни опции!

 

Ритуални зали в София Стара Зала Оборище

Главният минус отново са парко местата. Зоната е зелена, но мястото е изключително централно и е много трудно да се намерят парко места, като трябва да бъдете изключително внимателни да не встъпвате в зоната за спирка на трамвай – ще ви вдигнат колата незабавно, от опит знам. Първата снимка показва нереновираната зала, а по-долу съм сложил снимки след реновиране, точно преди да дойдат младоженците. Ритуални зали в София РеновиранаЗала Оборище

Ако имате нужда от повече информация свързана със сватбената фотография, то аз съм изготвил специална страница с всички детайли, които е необходимо да знаете.

Ритуални зали в София Нова Зала Оборище Реновирана Зала Оборище Ритуални зали в София

Обредна зала „Студентска“

Един много непопулярен избор е Ритуална зала в София „Студентска“. Ритуалната зала не е много привлекателна като излъчване нито отвън, нито отвътре. Намира се на адрес ул. „Боян Дановски“ 37, 1797 ж.к. Младост 1, София и като цяло точно този район не попада в реновираната част на младост, което го прави доста занемарено и непопулярно място. Залата събира около 50 човека, като може би най-хубавото за нея е, че има приятен преден остъклен интериор.

Ритуални зали в София Нова Зала Студентска

Ако работата ми ви допада, то може да разгледате още в инстаграм страницата ми.

Обредна зала „Сердика“

Намира се на площад „Лъвов Мост“, като ако очаквате голям брой гости, то това не е вашата зала, тъй като е изключително тясна. Точното й местоположение е на адрес площад Лъвов мост 3, 1202 Център, София. Залата не е привлекателна за професионалните фотографи като мен, но от друга страна реновираната част на площад Лъвов Мост е доста подходяща за фотосесии. Също така околията предлага много други опции за снимки, и в същото време района е богат на платени паркинги.

 

Надявам се тази статия относно Ритуални зали в София / Обредни зали в София да ви бе полезна. Ако имате нужда от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете смен чрез контактната форма или чрез моята фейсбук страница.

Също така може да разгледате и останалата част от моя блог от тук или да разгледате работата ми в инстаграм

Leave a comment