Сватбена фотография в София и страната

Те си подариха по една усмивка, която беше инкрустирана с "бъдеще" в нея.

Ринг Ларднър

Моят стил

Креативност като сватбен фотограф

Всички имаме таланти, всеки може да изпъкне с нещо. Това, което най-добре умея, като не броим сватбена фотография, графичен дизайн и всичко останало, е да мисля креативно и нестандартно. Най-голямото удоволствие за един фотограф за сватба е да види своите клиенти надъхани за щури кадри и нестандарти идеи! Естествено това не означава само забавни или глуповати снимки, но нещо различно, нещо уникално. Било то сватбена фотосесия, свързана с любимото занимание на младоженците или пък с работните им места, възможностите са ограничени само на бойното поле на ума! Посетете моето портфолио, за да се уверите в това.


Сватбеният ден е най-важен

Като сватбен фотограф най-много държа на пълното удовлетворение на младоженците от сватбена фотография в София и страната . Това означава не просто да заснема вашият най-съкровен миг и да направим невероятни кадри , но също така вие самите да останете с възможно най-добро усещане от мен и снимките ми и, естествено да останете с едни прекрасни спомени от времето с фотографа. Най-якото е, когато след време младоженци, на които съм бил сватбен фотограф, ми се обадят, за да ме помолят да снимам кръщенето на детето им или пък за семейна фотосесия. Това е безценно!


Ден на Сватбена фотография в София

Всички младоженци желаят да знаят как би протекъл един сватбен ден и всичко, свързано с вашия професионален сватбен фотограф. Е, в повечето случаи спецификите се изясняват на лична среща, която проавим предварително, но в най-общи линии представлява това (имаме предвид, че сватбите са вечерни, дневни и дори сутрешни):

  • Булката почва да се приготвя към 5 ч. сутринта, докато младоженецът, както винаги, чака последния момент. Ето защо първо се обръща внимание на булката. Заснемането на приготовлението започва към 9-10 сутринта. Фотограф за сватба заснема прическата, грима, роклята и всякакви малки детайли. Впоследствие насочвам вниманието си към младоженеца, който все още играе на своя плейстешън.
  • Към 12 ч. на обяд се срещаме преди ритуалната зала, където правим общи снимки и по възможност частична фотосесия според предварителна договорка, а след това заснемам и граждансия брак. Много от вас вероятно се интересуват от сватбена фотография в София. В такъв случай силно препоръчвам да прочетете статията ми за ритуалните зали в града. Като сватбен фотограф в София силно насърчавам залата да бъде избрана внимателно.
  • Към 13:30-14:00 ч. започва църковната церемония, където отново се правят снимки, както в църквата, така и извън. По възможност насочвам всички гости, за да се направи обща снимка пред църквата и, като ваш професионален сватбен фотограф се старая максимално да разясня на всеки от 100-те ви гости, че не трябва да мига в момента на снимката! Така, докато сме всички, правим и няколко по-разчупени снимки по желание, като това включва 50% плезещи се хора, 30% усмихнати хора, които не знаят какво да правят, 15% хора, които не са разбрали какво става и 5% от хората, които всъщност правят някакви забавни физиономии.
  • Към 15:30-16:00 ч. се запътваме към предварително съгласуваните и набелязани локации за снимки, където можем да се развихрим на максимум за една уникална сватбена фотосесия. Като професионалист в Сватбена фотография от София и страната ще изцедя максимума от вас, НО не и с цената на вашето настроение или сили. Мнението ми е, че работата с професионален сватбен фотограф трябва да е удоволствие. И досега всичките ми клиенти са разбирали, че времето на сватбена фотосесия е времето им за релакс и почивка в натоварения ден.
  • В 18:00 ч. пристигаме в ресторанта, където сте посрещнати от около 80% от гостите ви (останалите 20% са мислели, че ще стигнат навреме, но като винаги, не успяват за тези 2 часа). Всичко започва със захранването с питка, сол и мед, след което следва речта на кума и в 2% от случаите на кумата. След това идва първият сватбен танц, в който вие ще се въртите в кръг в продължение на 3 минути, шушнейки си един на друг колко неловко се чувствате, защото всички ви гледат. После обикновено има няколко игри, няколко танца, хора и т.н. И накрая естествено пристига тортата. Всичко това е заснето по един приказен начин от вашият професионален сватбен фотограф в София :) За около 3-4 часа основната част на ресторанта приключва, енергията на хората спада доста рязко освен ако не са се понапили.

Сватбена фотосесия

ПРЕД - Сватбена фотосесия

Има два вида ПРЕД- Сватбена фотосесия и зависи от това какво е вашето желание. Първата предсватбена фотосесия се прави няколко месеца преди сватбата и има за цел да подготви не само вас, но и хората за вашия най-скъп ден. Фотосесията представлява романтична разходка с младоженците, за да ги представи в най-романтичната обстановка и нюанс, а по този начин и вашите гости ще очакват с нетърпение този ден. Вторият вид ПРЕД - Сватбена фотосесия се прави 1 ден преди сватбата, като за разлика от първия вид вие трябва да сте облечени по същия начин, по който ще бъдете и на сватбения ден. Този вид сватбена фотосесия има за цел да успокои графика в самия сватбен ден, като спестява от времето за фотосесия и пътя. Също така позволява много голямо разнообразие от локации, които инак няма да са достъпни поради разстоянието в деня на сватбата.


СЛЕД - Сватбена фотосесия

СЛЕД - Сватбена фотосесия или "Trash the dress" е известен приом за сватбена фотосесия във фотографските среди. Има за цел да покаже сватбената двойка в една светлина, в която е невъзможно да бъде показана в деня на сватбата. При тази сватбена фотосесия се разрушават и унищожават сватбената рокля и костюм, било то в морето, било то чрез боя или друга идея. Идеята за СЛЕД - Сватбена фотосесия е подходяща за младоженци, които обичат нестандартна фотография и искат да разнообразят обикновенния сватбен стил. Тряба да сте готови да се разделите със своята рокля и костюм.


Какво получавате за сватбена фотография в София?

Сватбен албум

Според сватбения пакет, който ще поръчате, ще имате възможност да изберете един уникален и стилен сватбен албум или ще поръчате някакъв, който да бъде изработен допълнително. Сватбен албум се прави според това, което желаете и може да бъде с корица от естествена кожа, дървен или най-обикновен. Времето за изработка е близо 14 дни след изпратен подбор на снимките, които желаете да бъдат включени.

Време за обработка

Времето за обработка на всички кадри от сватбена фотография в София и страната е 45 дена, като може да бъде съкратен на половина, ако поръчате експресна обработка. Чрез експресна обработка ще получите до 10 обработени кадъра в рамките на 2 дни, а останалите кадри с професионална обработка ще получите до 14 дни. Една сватбена фотосесия е обработена основно, но включва и черно-бели кадри и кадри с допълнителна обработка. Като фотограф за сватба не обичам да прекалявам с обработката, така че да изглежда изкуствено. Една сватбена фотография трябва да изглежда естествено и елегантно!

Втори фотограф

Сватбена фотография в София Ивайло Иванов предлага възможността да бъде поръчан втори фотограф за сватба на преференциална цена. Вторият фотограф дава възможност за допълнителен ракурс на вашата сватбена церемония и вашето сватбено парти в рамките на 5 часа. За тези часове вие ще получите около 500+ снимки в различен стил, които да вкарате във вашия сватбен албум .

Фотобудка

Пакетите за сватбена фотография и видеография могат да бъдат надграждани, като една от наскоро добавените услуги на сватбен фотограф Ивайло Иванов е "Фотобудка" . Услугата "Фотобудка" има за цел да направи вашето парти по-щуро, запомнящо се и да въвлече вашите гости в атмосферата на Вашия празник. След партито всички отнасят по няколко снимки, които слагат на своите хладилници и за години напред си спомнят този ден. А вие ? Вие ще се посмеете доста на всички забавни моменти отФотобудкатаведнага след вашия сватбен ден. Може да прочетете повече за услугата от тук.

Сватбена фотография и видеография

Видеозаснемане на сватби

През последните години забелязах една належаща нужда при доста младоженци, които идват при мен. Това бе нуждата от професионално видеозаснемане на сватба. Когато двойките търсят фотограф за сватба, изниква и въпросът за сватбено видеозаснемане, защото видеозаснемане на сватби и сватбена фотография в София предоставят две много различни неща и крайният продукт е нещо коренно различно. Младоженците искат освен да вкарат много снимки в сватбен албум, да могат да изгледат незабравимия си ден на 10-тата годишнина например. Поради всичко гореизброено, като сватбен фотограф се свързах с други професионалисти в областта на сватбено видеозаснемане. Професионалисти с дългогодишен опит, професионалисти с моя стил на снимане, професионалисти конкретно във видеозаснемане на сватба. Крайният продукт, който получавате, поръчвайки един от пакетите Сватбена фотография и видеография, е несравним в своето качество и изпълнение!

Можете да разгледате работата на  Владимир Савчев - видеозаснемане на сватба и Chucks.Films. сватбено видеозаснемане .

Често задавани въпроси

Харесах ви като сватбен фотограф , от тук накъде ?

Първата стъпка е да се свържете с мен чрез контактната форма или по телефон, за да можем да си уредим среща, на която да поговорим на дълго и на широко за сватбена фотография в София. Всяка сватбена двойка трябва да има доверие на своя сватбен фотограф в София. Ето защо на тази среща ще ви разкажа малко повече за себе си, а вие ще ми разкажете за това как се запознахте и какви са очакванията ви. Също така ще имате възможност да разгледате албумите, които вървят с някои от пакетите. Също така ще отговоря на всички въпроси, които бихте могли да имате. Ако в крайна сметка си допаднем и вие искате аз да стана вашия сватбен фотограф в София или извън столицата, то преминаваме към резервирането на датата ви, което става чрез заплащане на капаро.

Каква обработка правите на снимките ?

Обикновенно при сватбена фотография в София и извън столицата, обработката не е прекалена. Правя корекции на цветовете, премахване на винетиране, настройки на контраст, баланс на бяло, бели и черни тонове и още, но всичко е с мисълта да не е прекалено. Естествено правя и арт кадри, в които се включват черно-бели кадри и кадри с по-тежка обработка.

Колко снимки ще получим ?

В зависимост от пакета, който поръчате. Обикновено, ако пакетът е 8 часа, то снимките, които получавате ще бъдат 700, ако е 10 часов - 900, ако е с втори фотограф, то 1400 обработени снимки. Всичко естествено е относително, но практиката показва, че са в този диапазон.

Търсим фотограф за сватба , как да разберем дали вие сте свободен ?

Поради натоварения и постоянно обновяващ се график е нужно да ми се обадите или да изпратите запитването си чрез контактната форма.

Трябва ли да поръчаме куверт и на сватбен фотограф ?

Имайки предвид, че ще съм с вас между 8 и 12 часа, в които целия ми фокус ще бъде да заснема вашия най-ценен ден, то няма да имам възможност да си набавя храна. Добре е да бъде предвидено и място в ресторанта, където ще мога да оставя цялата техника, която ще нося. Същото важи и в случаите, в които поръчате видеозаснемане на сватби .

Кога трябва да платим остатъка от нашата сватбена фотография в София или извън столицата ?

Остатъкът от сумата се заплаща непосредствено след приключването на ангажимента, като се начислява допълнителното време, което е възможно да поръчате.

Доверени партньори

SA-Diamonds

Годежни пръстени и сватбени халки, Сертификат: GIA/IGI и Sofia Antwerpen Diamonds

 

BoCreations

Сватбено планиране | Събитиен мениджмънт | Networking декор + Флорален дизайн | Оборудване под наем за сватби и събития

SA-Diamonds лого