Сватбени игри .Вероятно сте тук защото планирате сватба и искате да си набавитe идеи за игри за сватба . Като професионален сватбен фотограф аз съм имал възможността да присъствам на всякакви шантави и различни игри и бих искал да ви представя 7те най-забавни и популярни игри, които съм имал възможността да заснема.

Всичко зависи от това колко усилия сте готови да хвърлите в подготовка и мислене на игрите. Поради тази причина подредбата на игри за сватба ще бъде от най-лесна до най-сложна и взискателна.

1 Сватбени игри : Играта с обувките

idei-svatbeni-igri-teri-zlatko-hotel-montesito

Всички знаем една от най-известните игри за сватба - играта с обувките.
Тя не е нищо ново за нас, но бих искал да предложа една модификация на играта. За нея е добре просто да прочетете въпросите, да прецените, кои искате да бъдат включени, но в никакъв случай при подбора да не отговарят един пред друг. Това, което ще ви трябва са няколко големи листа и маркер. Отново е нужно да бъдете обърнати с гръб един към друг, като първите 10 въпроса са за булката, а вторите 10 за младоженеца. В първата част булката пише своя отговор на листа, а младоженеца се опитва да отгатне конкретния отговор, после обратното.

1. Ако на булката/младоженеца му оставаше 1 ден живот, то какво би правил/а ?

2. Коя е любимата му/й банда ?

3. Ако можеше да бъде едно животно за 1 ден, то какво би било то и защо ?

4. Кое е най-щурото нещо, което е правила ?

5. Една нейна/негова странност ?

6. Кое е нещото, което казва, че ще направи, но никога не прави ? (да отиде на фитнес, да замине спонтанно на някъде, да си купи нещо щуро....)

7. Къде НЕ иска да отиде никога ?

8. Най-неловкия му/й момент ?

9. Кое е нещото, в което си мисли, че е добър/добра, но всъщност не е.

10. Колко деца, какви са имената им ?

ВАЖНО! В последните си сватби виждам различни разновидности на тази игра, като основно се слагат слушалки и се завръзват очите на младоженците. Мога категорично да кажа, че тази разновидност далеч не е толкова забавна според това, което виждам по лицата на гостите. В повечето случаи гостите дори не могат да прочетат какво пише на листовете. Дълбоко препоръчвам - придържайте се към оригиналната сватбена игра.

Надувате 10 балона, а вашите избрани двойки трябва да ги спукат без ръце. Играта е по-трудна от колкото изглежда, особено ако вземете по-големи балони и не ги надуете до максималния размер. По този начин стават доста по-трудни за пукане.

Това е една от най-неангажиращите игри за сватба. Идеята е Вие(младоженците) и вашите кумове да бъдете журито, което оценява няколко избрани двойки, които ще трябва да сменят бързо различните стилове. Всеки добър ди джей разполага с миксове, които да сменя внезапно, а двойките трябва да се нагаждат според стила. П.С. Винаги може да кажете "хмм..не ми стига, колебая се между тези три двойки" и по този начин да има полу-финали.

Ако желаете да разберете повече за мен и моя стил на заснемане на сватби може да се свържете с мен чрез контактната форма.

Сватбено заснемане на партито в къща за гости
Сватбено тържество на младоженците Гергана и Теодор в Естера Вини в Перущица
Празненството от сватбения ден на Деси и Иво на комплекс Галени Градини

Отново избраните двойки трябва да действат заедно, но този път за да изядат парче с торта без ръце. Играта се играе след поднасянето на тортата.

Изкарвате няколко двойки, позиционирате ги с гръб един към друг. Това е една от тези игри за сватба , в които мъжете гърмят повече. След като ги позиционирате трябва да зададете въпрос към всяка една половинка от всяка една двойка, а въпросите са тип "С какво червило е жена ти в момента", "Какъв цвят са очите на жена ти", "С какви обеци е", "С каква вратовръзка е мъжа ти" и т.н.

Ако желаете да научите повече за Сватбенатата фотография може да посетите моя блог.

Тази игра изисква малко повече подготовка от ваша страна, ето защо е накрая на списъка ни с игри за сватба . На всяка една маса се оставя по един бял лист и една химикалка. Всеки лист започва с "Имало едно време една сватбена двойка на име ......... и ......... Задължително трябва да си изберете по един лидер на всяка маса, за да може да подканва своя отбор да напише по-креативна история. Всеки участник на масата пише по едно изречение. Правилата се изясняват още в началото на престоя в ресторанта, за да има повече време хората да пишат. Накрая всеки един отговорник излиза и прочита цялата история. Булката и младоженеца определят коя маса печели и какво печели 🙂

idei-svatbeni-igri-Tadej-Tayana-Sozopol

Вдигаме нивото. Тази игра е малко по-сложна от сватбените игри. Играта е по-подходяща за малки сватби с гости до 50 човека. Трябва да се извади по 1 снимка на всеки гост от детството му. Закачат се на едно голямо табло и идеята е хората да се опитат да познаят кой - кой е. Като естествено този, който е познал най-много получава голяма награда и много слава 🙂

Ако тази статия ви е била от поза може да видите останалата част от моя блог, където ще намерите още много информация за сватбения си ден. Ако искате да разгледате още от моята работа може да ме последвате в инстаграм или фейсбук.

Тази игра ми е любима, защото когато се направи добре, то става огромна забава и предпоставка за едно ВЕЛИКО парти!

Идеята е следната. Предварително трябва да съгласувате с вашия DJ/Водещ какво ще се прави, професионалистите знаят как да го направят най-добре. Избирате някоя супер известна песен, която всички ще знаят, хубаво е да има четен брой куплети + 2,3 пъти припев. Разпечатвате песента на няколко листа. Когато настане времето за играта водещият подканва булката и младоженеца да изберат свой близки приятели, които нямат право да отказват, защото нали...на младоженци не се отказва нищо. Младоженеца избира само мъже, а булката само жени. Това са двата отбора. Единият отбор пее първия куплет, втория отбор пее втория куплет, а всички заедно пеят припева. Идеята е двата отбора да пеят възможно най-силно, защото накрая водещият ще подкани гостите да определят кой отбор е победил чрез по-силно ръкопляскане. Това е една от най-забавните игри, но трябва да имате предвид няколко неща, които и Вашият водещ би ви споменал. 1. Когато пеете булката и младоженеца трябва да бъдат по средата на своя отбор, а не в края. 2. Булката и младоженеца дават тон и надъхват своя отбор колкото се може повече за ПОБЕДАТА! 3. Броят приятели в отбор трябва да е равен, ето защо предварително определете колко човека ще извикате за всеки отбор. От моят фотографски опит - по 5 човека са прекалено малко, 15 са прекалено много, ето защо винаги се получава супер когато са около 10тина човека.

Сватбено тържество на младоженците Гергана и Теодор в Естера Вини в Перущица
Сватбено тържество на младоженците Гергана и Теодор в Естера Вини в Перущица

Тази сватбена игра също е от по-лесните. С две думи - Мъжете са предизвикани кой ще направи повече лицеви опори или кой ще остане последен в позиция на планк, а жените са предизвикани през това време да се наговорят как да направят синхронен танц. Обикновено това се прави точно преди хвърлянето на букета и вратовръзката с цел гостите да се "докажат" пред двойката. От моя опит в сватбената фотография това предразполага за доста забавни кадри и вдига градусите на партито.

Сватбено тържество на Здравка и Дончо от Комплекс Елинор в Димитровград, планк

Сватбените игри с децата са малко непридвидими, понякога се получават, понякога не и то зависи от два фактора. Първият е водещият на събитието, той трябва да е много умел и много добър в това, което прави и отношението му към децата трябва да е на високо ниво, така че да ги мотивира. Вторият фактор е колко деца има и на каква възраст са. Очевидно тези игри няма да се получават много добре ако децата са прекалено големи(13-14г.) или прекалено малки(1-3г.), нито пък ако са прекалено малко като бройка.

В първата игра основната идея е децата да се съберат, за да им бъдат зададени няколко въпроса, като наградата ще бъде торта. Въпросите винаги са от рода на "Какво за теб е любовта" или "Какво мислиш, че ще правят Иван и Жени вечарта като свърши купона". Отговорите в повечето случаи са доста забавни. Другата игра е играта с Пинята, тъй като има деца, които ще се опитат да унищожат пинятата и други деца, които едвам, едвам ще я ударят. Тази игра е предимно за забавлението на децата. Имайте предвид едно обаче - Пинятата трябва да бъде лесна за чупеене, тъй като в последните ми опити то след 5 минути блъскане и удряне децата се умарят, а гостите казват "айде няма ли да свършва", иначе като цяло играта е много забавна, стига да не отнема повече от 3-4 минути.

Сватбено тържество на Здравка и Дончо от Комплекс Елинор в Димитровград
Хващане на Букет и папионка в ресторант Аугуста, Монтана, купон и празненство емоция
Игра с децата в ресторант Аугуста, Монтана, купон и празненство емоция

DJ Shony, дълбоко препоръчвам: https://www.facebook.com/gmarinov3

Ако имате въпроси относно статията или моите услуги като сватбен фотограф, то може да се свържете с мен чрез контактната форма. Надявам се тази статия да ви е била полезна и да прекарате един незабравим празник на вашата сватба с много забава и емоция!

Цяла сватба