Сватбени игри

Сватбени игри .Вероятно сте тук защото планирате сватба и искате да си набавитe идеи за игри за сватба . Като професионален сватбен фотограф аз съм имал възможността да присъствам на всякакви шантави и различни игри и бих искал да ви представя 7те най-забавни и популярни игри, които съм имал възможността да заснема.

Всичко зависи от това колко усилия сте готови да хвърлите в подготовка и мислене на игрите. Поради тази причина подредбата на игри за сватба ще бъде от най-лесна до най-сложна и взискателна.

idei-svatbeni-igri-teri-zlatko-hotel-montesito

1 Сватбени игри : Играта с обувките

Всички знаем една от най-известните игри за сватба - играта с обувките. Тя не е нищо ново за нас, но бих искал да предложа една модификация на играта. За нея е добре просто да прочетете въпросите, да прецените, кои искате да бъдат включени, но в никакъв случай при подбора да не отговарят един пред друг. Това, което ще ви трябва са няколко големи листа и маркер. Отново е нужно да бъдете обърнати с гръб един към друг, като първите 10 въпроса са за булката, а вторите 10 за младоженеца. В първата част булката пише своя отговор на листа, а младоженеца се опитва да отгатне конкретния отговор, после обратното.

1. Ако на булката/младоженеца му оставаше 1 ден живот, то какво би правил/а ?

2. Коя е любимата му/й банда ?

3. Ако можеше да бъде едно животно за 1 ден, то какво би било то и защо ?

4. Кое е най-щурото нещо, което е правила ?

5. Една нейна/негова странност ?

6. Кое е нещото, което казва, че ще направи, но никога не прави ? (да отиде на фитнес, да замине спонтанно на някъде, да си купи нещо щуро....)

7. Къде НЕ иска да отиде никога ?

8. Най-неловкия му/й момент ?

9. Кое е нещото, в което си мисли, че е добър/добра, но всъщност не е.

10. Колко деца, какви са имената им ?

2 Сватбени игри : Шампионат по танци

Това е една от най-неангажиращите игри за сватба. Идеята е Вие(младоженците) и вашите кумове да бъдете журито, което оценява няколко избрани двойки, които ще трябва да сменят бързо различните стилове. Всеки добър ди джей разполага с миксове, които да сменя внезапно, а двойките трябва да се нагаждат според стила. П.С. Винаги може да кажете "хмм..не ми стига, колебая се между тези три двойки" и по този начин да има полу-финали.

Ако желаете да разберете повече за мен и моя стил на заснемане на сватби може да се свържете с мен чрез контактната форма.

3 Сватбени игри : Играта с балони

Надувате 10 балона, а вашите избрани двойки трябва да ги спукат без ръце. Играта е по-трудна от колкото изглежда, особено ако вземете по-големи балони и не ги надуете до максималния размер. По този начин стават доста по-трудни за пукане.

4 Сватбени игри : Състезания с торта

Отново избраните двойки трябва да действат заедно, но този път за да изядат парче с торта без ръце. Играта се играе след поднасянето на тортата.

6 Сватбени игри : Довърши историята

Тази игра изисква малко повече подготовка от ваша страна, ето защо е накрая на списъка ни с игри за сватба . На всяка една маса се оставя по един бял лист и една химикалка. Всеки лист започва с "Имало едно време една сватбена двойка на име ......... и ......... Задължително трябва да си изберете по един лидер на всяка маса, за да може да подканва своя отбор да напише по-креативна история. Всеки участник на масата пише по едно изречение. Правилата се изясняват още в началото на престоя в ресторанта, за да има повече време хората да пишат. Накрая всеки един отговорник излиза и прочита цялата история. Булката и младоженеца определят коя маса печели и какво печели 🙂

idei-svatbeni-igri-Tadej-Tayana-Sozopol

7 Сватбени игри : Познай гостите

Вдигаме нивото. Тази игра е малко по-сложна от сватбените игри. Играта е по-подходяща за малки сватби с гости до 50 човека. Трябва да се извади по 1 снимка на всеки гост от детството му. Закачат се на едно голямо табло и идеята е хората да се опитат да познаят кой - кой е. Като естествено този, който е познал най-много получава голяма награда и много слава 🙂

Ако тази статия ви е била от поза може да видите останалата част от моя блог, където ще намерите още много информация за сватбения си ден. Ако искате да разгледате още от моята работа може да ме последвате в инстаграм или фейсбук.

8 Сватбени игри : Надпяване!

Тази игра ми е любима, защото когато се направи добре, то става огромна забава и предпоставка за едно ВЕЛИКО парти!

Идеята е следната. Предварително трябва да съгласувате с вашия DJ/Водещ какво ще се прави, професионалистите знаят как да го направят най-добре. Избирате някоя супер известна песен, която всички ще знаят, хубаво е да има четен брой куплети + 2,3 пъти припев. Разпечатвате песента на няколко листа. Когато настане времето за играта водещият подканва булката и младоженеца да изберат свой близки приятели, които нямат право да отказват, защото нали...на младоженци не се отказва нищо. Младоженеца избира само мъже, а булката само жени. Това са двата отбора. Единият отбор пее първия куплет, втория отбор пее втория куплет, а всички заедно пеят припева. Идеята е двата отбора да пеят възможно най-силно, защото накрая водещият ще подкани гостите да определят кой отбор е победил чрез по-силно ръкопляскане. Това е една от най-забавните игри, но трябва да имате предвид няколко неща, които и Вашият водещ би ви споменал. 1. Когато пеете булката и младоженеца трябва да бъдат по средата на своя отбор, а не в края. 2. Булката и младоженеца дават тон и надъхват своя отбор колкото се може повече за ПОБЕДАТА! 3. Броят приятели в отбор трябва да е равен, ето защо предварително определете колко човека ще извикате за всеки отбор. От моят фотографски опит - по 5 човека са прекалено малко, 15 са прекалено много, ето защо винаги се получава супер когато са около 10тина човека.

idei-svatbeni-igri-ivan-tanya-hotel-accord
idei-svatbeni-igri-ivo-mileto-gloria-palace-gorna-banya-svatba

Ако имате въпроси относно статията или моите услуги като сватбен фотограф, то може да се свържете с мен чрез контактната форма. Надявам се тази статия да ви е била полезна и да прекарате един незабравим празник на вашата сватба с много забава и емоция!