Фотограф за кръщене в София и страната

Аз съм християнин и вярвам, че посвещението на едно дете в Християнството е едно от най-важните неща. Ритуалът на Свето кръщене символизира именно това, а заснемане на кръщене е задължително за историята на всяко едно семейство.

Заснемане на кръщене

Ако планирате да посветите вашето дете на вярата, която се изповядва в България, то това трябва да бъде заснето по най-добрия начин...от професионалист. За последните 8 години съм имал възможността да снимам доста кръщенета на деца в София и извън нея, както и посвещения на цели семейства. И понеже да бъдеш фотограф за кръщене не иска само да снимаш, но да отразиш един момент, изисква се репортажен стил, в който съм специализирал и бих искал да ви споделя няколко кратки съвета, които биха помогнали повече при заснемането на свето кръщене. На първо място се свържете с мен чрез контактната форма за да разберем дали можем да работим заедно, защото ако вие нямате доверие във фотографа, който ви снима, то ще получите посредствени снимки. Трябва да има минимално изградено доверие, защото при самата церемония вие не трябва да ми обръщате никакво внимание...аз трябва да съм невидим за Вас, а вие да се насладите на този чудесен момент в живота на вашето дете. На второ място стои избора на православна църква, в която да се състои кръщенето на детето и препоръчвам дълбоко да изберете църква с големи прозорци и светла, това помага на отразяването на момента. На трето място е важно облеклото на семейството да бъде в една тоналност, "спокойни цветове", без надписи и картини по дрехите, официално облекло, а при жените грима трябва да е матов. Естествено, има още много съвети, които бих могъл да дам, но нека се запознаем в следващата секция, с това, което бихте получили в пакета и какви са цени за заснемане на кръщене.

Фотограф за кръщене в София + фотосесия

Някои двойки предпочитат само отразяване на самата церемония без фотосесия, но аз държа на това, защото е един важен миг, за който да си спомняте след години. Ето защото семейната фотосесия винаги се включва в пакета, като представлява кратка фотосесия в стил лайфстайл фотография според възможностите на мястото около църквата, която изберете за кръщенето. Мястото за фотосесията се обсъжда предварително, както и всякакви детайли по фотографията за събитието.
Като цяло церемонията по кръщенето продължава в порядъка на 30 минути, но това зависи и от броя на гостите, които може да поканите на кръщенето. Имало е случаи в които семейството канят около 50-60 човека, а поздравите от всички гости и снимките с всички гости отнемат време и в такъв случай снимките биха продължили по-дълго. След като свърши церемонията и минат поздравите е идеалната възможност за кратката фотосесия, независимо от това дали след това сте резервирали ресторант(не отнема толкова много време). Ето и различните пакети и цени за фотограф за кръщене:

Цени за заснемане на кръщене

  • Кръщене + фотосесия в рамките на 1 час: 150лв.
  • Кръщене + дълга фотосесия в рамките на 2 часа: 220лв.
  • Кръщене + дълга фотосесия + ресторант в рамките на 3 часа: 300лв.
    Цена на албум: 45лв.