7 основни съвета за по-добра сватбена фотография

7-съвета-сватбена-фотография

Сватбената фотография не е никак лесна задача за вашия сватбен фотограф. Може да се чудите защо сватбената фотография струва толкова много, но само един сватбен фотограф знае какво му е коствало всичко, за да може да достави желаното от всички ни качество в края на деня. Един добър сватбен фотограф трябва да бъде добър комунтикатор, да умее да борави с време по най-добрия начин, да е вложил хиляди в техника, стотици часове в обучение както във фотографията, така и в обработката на кадрите, трябва да има усет, трябва да прави предварителни проучвания, да бъде хладнокръвен в по-натоварените часове на един сватбен ден, да вижда това, което другите не виждат, да бъде отговорен и още много. И понеже работата на сватбения фотограф не е никак лека, то е редно да бъдем запознати с някои основни неща, които биха могли да сподпомогнат за целия процес по заснемането на сватбата.

1. Точност.

Необходимо е младоженците да бъдат възможно най-искрени и откровени със своя сватбен фотограф по време на срещите, за да може очакванията да бъдат покрити. Няма смисъл от това да бъдат премълчани неща, които знаете, че са важни за вас и впоследствие очакванията ви да са опровергани. Ако смятате, че ще има овъртайм – споделете, ако нещо ви притеснява – не премълчавайте.

 

2. Грим.

Гримът е много важен за снимките, ето защо е важно да го тествате предварително, и като сватбен фотограф силно препоръчвам на това да не бъде употребяван тежък фон дьо тен или брокат. Това вреди сериозно на снимките – фон дьо тен прави кожата изкуствена, а при изпотяване тя почва да лъщи – брокат около очите също отразява светлината и изглежда изкуствено при употреба на светкавици(например в ресторанта или при фотосесията).

3. Ресторант.

Ако се колебаете между няколко ресторанта, то изберете този, който е най-добре осветен и има бял/бежав таван.

Ако желаете да видите сватбените пакетни цени и цената за следсватбена фотосесия от тук.

4.Подготовка.

Не правете ремонт в дома ви месец или два преди вашия сватбен ден. Заснемането на подготовката на е много важно и дома ви трябва да е изрядно подреден и чист, защото всичко, което НЕ Е подредено и почистено ще се набива на очи при преглед на снимките. Почистете огледалата, прозорците, масите.

Подготовка за сватба

5. Изнесен Ритуал.

Ако желаете да научите повече за работата ми като сватбен фотограф, то може да посетите страницата Сватбена фотография„.

Ако възнамерявате да имате изнесен ритуал, то е много важно около олтара да няма големи прозорци, които да отразяват светлината. Също така е от изключителна важност на първо място вие, младоженците, да бъдете на сянка, а на второ място и гостите ви да бъдат на сянка.

Сватбен бюджет София

6. Избора на рокля и костюм.

Ако сватбата ви е през лятото, то имайте предвид, че роклята и костюма трябва да бъдат съобразени с метеорологичното време. За летните месеци изберете леки и проветриви платове. Освен, че ще се чувствате по-комфортно, това сподпомага и за заснемането на сватбата ви, като гарантира, че няма да се изпотите и няма да има потни петна. Все пак, добра идея би било ако младоженца има и резервна риза от същия вид в колата. За зимните периоди изберете обратното – възможно най-плътните и непроветриви платове.

7. Спокойствието е блаженство за всички.

Толкова често виждам как вместо младоженците да си прекарват добре, то те се изнервят за най-различни малки дреболии. Ако да речем булката се подразни, то това се препредава и на младоженеца, а това прави цялостния процес по заснемането доста по-труден. Може да поставите човек, който да отговаря за най-малките детайли,а гостите да бъдат уведомени да се обръщат към него. В сватбената фотография е важно вие да бъдете спокойни и най-вече да бъдете в мир един с друг през цялото време, да бъдете комбина, а не противници. Избягвайте да се карате и дразните, особено пред роднини.

Може да се запознаете с работата ми и в инстаграм страницата ми и фейсбук страницата ми.

Разгледайте страницата „Абитуриентски балове“ или се върнете към Началото.

Leave a comment