Основни насоки как да напишем сватбения си обет

svetlin beni svatba semeen hotel rayski zaliv fotosesiya 5
 • Започнете отрано. Започнете да пишете своя обет отрано, така ще имате време за почивки(важни за вдъхновението), за разсейване и за да измислите всички причини поради които ще кажете "ДА!"
 • Какъв стил искате да е вашия сватбен обет ?Решете какъв сватбен обет искате да напишете(Забавен, романтичен, сериозен, смесица). В интернет има предостатъчно примери за различните жанрове. Също така може да потърсите и в ютуб за живото им изпълнение
 • Поговорете със годеника/годеницата си за обетите. Бихте искали финалния продукт да е изненада(все пак това е една от основните идеи). Все пак, би ви помогнало ако се съгласите на един общ стил, който искате да следвате. Това би ви накарало да се чувствате по-удобно докато го пишете.  Дали вие двамата ще искате да включите някои от традиционните обещания в обетите? Романтични обети ли искате или по-забавни и разпускащи?(Ако единия напише изключително романтичен обет, а другия напише изцяло забавен обет, то това ще ви изиграе лоша шега. Как би изглеждал пред гостите ви този, които разказва само смешни неща ?) Някои двойки дори споделят предварително обетите си един с друг, но най-хубавото е, че ще можете да се съгласите за това, което искате.
 • Обградете се със спомени. Дали са стари снимки, първата ви романтична бележка или всичките подаръци, които сте си правили - тези спомени ще ви напомнят за всички моменти, които сте имали заедно. Един спомен може да ви наведе на друг, от там ще се сетите за тотално различна случка и докато се усетите ще сте препълнени с идеи!
 • Направете списък. Когато седнете да пишете своя обет не бъдете супер стресирани, за това, че трябва да пишете цели изречения. Просто започнете да нахвърляте на един лист всичко, за което се сещате(не изречения, а просто списък)
 • Ако блокирате, отговорете си на тези въпроси за вашата връзка:Защо решихте да се ожените ?
  Какво помисли, когато го/я видя за първи път ?
  Кога осъзна, че си влюбен/а ?
  Какво имаш сега, което нямаше преди ?
  Как той/тя е променил твоя мироглед за света ?
  Какво ти липсва, когато го/я няма ?
  През какви трудни времена сте минавали заедно ?
  Кое прави връзката ви да расте ?
Сватбена фотосесия на цветелина и марсел в аулата на Софийския университет
 • Вдъхновете се. Разгледайте други сватбени обети и ще намерите предостатъчно вдъхновение. Прегледайте някои от книгите на любимите си автори или изслушайте любимия си албум, но бъдете внимателни думите на другите да не надделеят над вашите собствени!
 • Избягвайте неща, които са прекалено лични или засрамващи. Бихте искали гостите да пропътуват с вас вашето пътешествие до олтара. Лимитирайте всички вътршни(inside) шегички и всичко, което хората не биха могли да разберат.  Може да помолите ваш приятел да прочете обета, за да прецени дали всичко в него може да бъде разбрано от всеки гост.
 • Направете почивка. Като сватбен фотограф, който обработва кадри на ежедневна база, мога да ви уверя, че понякога трябва почивка, за да можете да се вдъхновите. Връщайки се впоследствие пред белия лист различни неща ще ви направят впечатление, които допреди малко не са ви правили впечатление.

Разгледайте сватбените пакети.

Как да напишем обета си стъпка по стъпка

Да напишеш запомнящ се обет за своята сватба означава да говориш от сърцето си и да напишеш своите чувства на хартия, но това не винаги е толкова лесно, колкото звучи. Може да минете стъпка по стъпка през това как да напишете своя сватбен обет:

 • Започнете с това кой е този човек за вас. Най-добър приятел, човек, на който може да разчитате, вашето всичко и т.н.
 • Продължете с това, което обичате в него/нея.Какво в този човек те доведе до момента, в който ще кажеш едно вечно "ДА"? Кога осъзна, че сте един за друг? Какво ти липсва когато не сте един до друг?
 • Разкажете история, за да вдъхнете живот в този момент. Личната история е запомнящия се фактор и ще помогне на вашите гости да бъдат съпричастни на вашата любов и отдаденост един на друг.
 • Кажете всичко, което сте готови да обещаете на този човек. Направете обещания към своя партньор и обещайте да ги спазите. Например, “Обещавам винаги да те подкрепям,” или “Обещавам никога да не ти крада завивките, особено ако си ги хванал/а прекалено здраво”. Споменете много специфични обещания. Ако двамата празнувате и своята вяра, то може да вкарате религиозни обещания с библейски стихове
 • Направете романтично обещание, за да направите целия обет и всички обещания по-лични за човека срещу вас. Любов, отдаденост, вярност...
 • Направете забавно обещание. Вашият сватбен ден ще бъде и най-щастливия ви ден. Не забравяйте да вкарате нотка на хумор.
 • Споменете специфични неща, които ще правите заедно. Използвайте този момент за да споменете целите, към които се стремите заедно. Да изкачите поне един 8-хилядник, да изкарате 1 седмица в гората, да завършите курс по готварство и т.н.
 • Не забравяйте да заявите, че ще бъдете един до друг, дори и в трудни времена. Уверете своя партньор, че ще преминете през всичко заедно- добро и лошо!
 • Завършете своя сватбен обет с поглед към бъдещето. Помислете за бъдещето ви заедно - деца, внуци, дом... Какъв ще е тонът във вашето семейство, какво ще е настроението ?
 • “Докато смъртта ни раздели.” Завършете обета си с едно последно обещание, обещанието, което е завинаги, за вечността!

Може да прочетете още интересни статии по темата за сватбена фотография от моя блог.

Върнете се към началото. Разгледайте портфолиото ми.

Сватбата на Иван и Деница в ресторант Аугуста, Монтана, фотосесия младоженци язовир

Цяла сватба